מתכונים סירות קישואים ממולאות בבשר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
18
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יחידות
קישואים קלופים וחצויים לאורך
לרוטב:
3
כפות
שמן קנולה
2
יחידות
בצלים גדולים, פרוסים
1
כפית
מלח
1
כפית
גדושה פפריקה מתוקה
1/2
כפית
פלפל שחור
1
כפית
סוכר
4
יחידות
עגבניות מגורדות בפומפייה
למילוי:
2
כפות
שמן
2
יחידות
בצלים, קצוצים לקוביות
500
גרם
בשר בקר טחון
חופן
פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1
כפית
מלח
1
כפית
פפריקה מתוקה
1/4
כפית
פלפל שחור
לבישול:
1/4
כוס
שמן
1
כפית
מלח
1
כפית
פפריקה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חוצים כל קישוא לאורך ואחר כך לרוחב. מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזיאן או כפית, כך שמתקבלות "סירות" שאפשר למלאן. קוצצים את תוכן הקישואים שרוקנו ושומרים בצד.
  2. הרוטב: מחממים בסיר שטוח ורחב את השמן ומטגנים בו את הבצל 3-2 דקות. מוסיפים את המלח, הפפריקה, הפלפל ואת הסוכר, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את תוכן הקישואים שקצצנו, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שהמילוי מוכן.
  4. המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. שמים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, המלח, הפפריקה והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. ממלאים את סירות הקישואים במלית הבשר ומניחים בצד.
  7. הבישול: מחממים את השמן במחבת בה טיגנו את הבצל ומניחים בו את הקישואים הממולאים עם הבשר כלפי מטה. מטגנים כדקה וחצי, הופכים לצד שני ומטגנים דקה וחצי נוספות.
  8. מתבלים את הרוטב במלח ובפפריקה ומתקנים תיבול. מכניסים את הקישואים לרוטב כשהבשר פונה כלפי מעלה. מבשלים עם מכסה כשעה על להבה בינונית-קטנה, עד לריכוך הקישואים. מדי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב.