מתכונים אוזני המן במילוי שמרים
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
16
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
מ"ל
חלב
20
גרם
חמאה
מלית:
50
גרם
סוכר
50
גרם
סילאן
100
גרם
פרג
50
גרם
רסק תפוחי עץ
1
יחידה
קליפת לימון
מגוררת
בצק:
30
מ"ל
מים
פושרים
30
מ"ל
חלב
פושר
10
גרם
שמרים טריים
275
גרם
קמח
100
גרם
אבקת סוכר
קורט
מלח
150
גרם
חמאה רכה
150
גרם
חמאה רכה
1
יחידה
ביצה
2
יחידה
חלממונים להברשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: טל סיון ציפורין)
אופן ההכנה:
  1. המלית - שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה ומבשלים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. מערבבים ומצננים היטב בצד.
  3. הבצק - שמים בקערה את המים ואת החלב הפושר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  4. שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים.
  5. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.
  6. הרכבה - מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עם הקורצן עיגולים. אוספים את שאריות הבצק, לשים אותם לבצק אחיד ומרדדים אותם שוב לעלה כדי לקרוץ עיגולים נוספים. עד שיש לכם 12 יחידות.
  8. שמים במרכז כל עיגול כ-50 גרם מהמלית. מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
  9. טורפים את החלמונים עם מעט מים ומברישים בתערובת את האוזנים. מסדרים אותן בתבנית ומניחים למאפים לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  10. אופים כ-17 דקות עד שהאוזנים מקבלים גוון זהוב. מוציאים, מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות שף קונדיטור עופר גל