
סלט אבוקדו עם בטטות צלויות
(צילום: נועם כרמון)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
בטטה
שלמה
1
אבוקדו
שלם, בשל ורך
1/2
חבילת
גבינה פטה טבעונית משקדים
1/2
בצל סגול
1
עגבנייה
1
חלפיניו ירוק חריף
או כל צ'ילי חריף, פרוס דק
מיץ מלימון שלם
2
כפות
חומץ תפוחים
שמן זית
מלח
מעט
צ'ילי יבש גרוס
(שאטה)
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט אבוקדו עם בטטות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hk11qy00x2hאופן ההכנה:
- קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מושחים במעט שמן זית ומלח וצולים בתנור עד להשחמה ועד שהבטטות רכות, מוציאים לקירור.
- פורסים את הבצל הסגול דק דק, שמים בקערה עם מעט מלח ושתי כפות חומץ תפוחים ומועכים בעזרת היד. מניחים לחצי שעה.
- להרכבת הסלט - מסדרים את פרוסות הבטטה על גבי הצלחת באופן מפוזר, חותכים את האבוקדו לשניים - חצי אחד חותכים לקוביות ומפזרים בין הבטטות. מפזרים רבעי עגבנייה, את הבצל הכבוש, קורעים גושים קטנים מהפטה ומפזרים גם אותם. את חלקו השני של האבוקדו פורסים דק ומפזרים מעל לסלט וגם את פרוסות החלפיניו.
- סוחטים מיץ לימון בנדיבות מעל כל הסלט, מוסיפים שמן זית ומלח. מעל כל פרוסת אבוקדו מפזרים מעט צ'ילי יבש גרוס.
המתכון באדיבות "כרמלה" משלוחי ירקות משוק הכרמל
נועם כרמון הוא שף מקסיקני טבעוני ומעביר סדנאות בישול אוכל מקסיקני וארוחות פרטיות





