ברוסקטת טרטר טלה
כשר
בשרי
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
22
ברוסקטת טרטר טלה
(צילום: חיים יוסף)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
פרוסות חלה/ בגט/ לחם מחמצת/ כל לחם אהוב בין יום או יותר
1
כף
שמן זית
1
כף
דבש
5
מחטי רוזמרין קצוצים דק
3
כפות
שמן זית
קורט
מלח
לטרטר:
350
גרם
בשר טלה נא קצוץ מאזור לא שמן (כתף או שוק נקיים משומן)
או את אותו משקל משאריות הצלי של ארוחת החג/ שאריות עוף צלוי או עוף מהמרק מפורק לחוטים. ואפשר גם לבשל 450 גרם בשר טלה מאזור שמן (בטן או צוואר)
1
כף
עירית קצוצה
1
כף
כוסברה קצוצה
1
כף
בצל סגול קצוץ
2
כפות
צ'אטני עגבניות
מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
קורט
מלח גס
לצ'אטני:
500
גרם
עגבניות שרי חצויות
1
בצל סגול חתוך דק-דק
8
שיני שום מגורדות או כתושות
1
פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
(אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
3
כפות
חומץ תפוחים או חומץ יין לבן
5
כפות
דבש
(אנחנו מעדיפים פרחי הדר, אבל אפשר להשתמש בכל דבש)
1
כפית
ג'ינג'ר טרי מגורד
1
כף
זרעי כוסברה קלויים וכתושים גס
1
כפית
זרעי שומר קלויים וכתושים גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

הוראות הכנה

צ'אטני עגבניות:
בסיר קטן על להבה בינונית שמים את השמן, המלח, השום, הבצל, הצ'ילי, זרעי הכוסברה והשומר וג'ינג'ר. מטגנים למשך 5-10 דקות, עד ריכוך. מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים, וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם.
לאחר 20 דקות מורידים את המכסה וממשיכים לבשל 10-5 דקות, עד לסמיכות כשל ריבה. התוצאה הרצויה היא ריבה עזה בטעם – מתוקה, חריפה, חמוצה.
יש לזכור שמתכון הצ'אטני הזה נועד לתיבול הטרטר ולא כמנה בפני עצמה. כמו כן, אפשר להשתמש בו גם כבסיס למרינדות לעוף, בשר, דגים ועוד.
*ניתן לשמור במשך תקופה ארוכה במקרר.
*אין בעיה ואין חשש לערבב את התערובת בבישול.
טרטר:
מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על מחבת ברזל / גריל / תנור על חום גבוה עד להשחמה וקבלת מעטה קריספי. לאחר הצלייה, מברישים בעדינות במעט דבש את צידן העליון של הברוסקטות שקלינו.
מערבבים את כל מרכיבי הטרטר למעט הלימון יחד בקערת ערבוב, כולל הצ'אטני שהכנו. טועמים, מתקנים במעט מלח במידת הצורך, או במעט לימון אם יש צורך בחמיצות.
למי שבחר בבשר צלוי – יש לצרוב את הבשר על חום נמוך במחבת ברזל, לאט לאט עד שהשומן נמס והבשר נחרך. לאחר מכן מערבבים עם שאר המרכיבים. מומלץ להגיש חמים ולא לקרר.
מסדרים את הטרטר על הברוסקטות באופן שווה. בתיאבון!

עידו פיינר וירון מלכה הם השפים של מסעדת עמק בראסרי, שתגיש בין 15 ל-19 בספטמבר תפריט חגיגי בהשראת הדבש של מכוורת אופיר, לצד מכירת דבש מהמכוורת.