בואו נודה על האמת — כשאתם מחליטים לצאת ולאכול בתל אביב, כנראה שכונת התקווה בכלל לא תעלה לכם בראש כאופציה. אבל עכשיו, כנראה שתופתעו. שוק התקווה הוא תזכורת חיה לכך שלא צריך קירות מצוחצחים ותפריטים נוצצים כדי למצוא אוכל משובח. בין הסמטאות, העסקים המשפחתיים והדוכנים עם הריחות המשכרים, מסתתרת חוויית אוכל אמיתית – כזו שמבוססת על מסורת, שפע ונדיבות.
היה טעים. שוק התקווה
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
קובה בפיתה עם עמבה וטחינה, פלודה קרה ליום קיצי או סחלב חם ביום חורפי ולחוח טרי שיוצא ישר מהמחבת – זו רק טעימה קטנה מהשפע שמציעה השכונה שהפכה לחלק מההוויה הישראלית. לצד האוכל, תפגשו אנשים עם סיפורים מעניינים.
10 צפייה בגלריה
 שוק התקווה, שכונת התקווה
 שוק התקווה, שכונת התקווה
שכונת התקווה. לא מה שחשבתם
(צילום: ספיר גורדו)

קובה התרנגול: תור שמתחיל כבר בבוקר

המקום הזה הוא הרבה יותר ממסעדה – זהו בית לחובבי הקובה. יהודה, הבעלים, הוא דמות מוכרת בשכונה וחי בה כבר 55 שנה. בעבר פעלה כאן מעדניית כריכים של בתו, הודיה, עד שיום אחד יהודה הציע לה להוסיף קובה לתפריט – והשאר היסטוריה. מדובר בעסק צעיר, עם ותק של 5 שנים בלבד, אבל הוא נותן תחושה שהיה כאן מאז ומתמיד.
10 צפייה בגלריה
קובה התרנגול, שכונת התקווה
קובה התרנגול, שכונת התקווה
ככה פותחים את הבוקר. קובה התרנגול
(צילום: ספיר גורדו)
יהודה, שמוצאו מצרי, גדל לצד העדה העיראקית בשכונה ולמד ממנה את המתכונים הסודיים והמסורתיים ביותר של הקובה. לדבריו, אין דבר שמשמח אותו יותר מלראות אנשים אוכלים, נהנים וממליצים לאחרים.
כבר מהבוקר אפשר לראות סועדים מתיישבים עם צלחת קובה חמה, כאילו זו ארוחת הבוקר האולטימטיבית. במקום תמצאו מבחר רחב של סוגי קובה: סלק, במיה, דלעת, חמוסטה, קובה מטוגנת, קובה סורית, וכמובן – קובה חמו (צהובה), שמוגשת בפיתה או לאפה. ברור שזו הייתה הבחירה שלנו – פיתה רכה וטרייה שמחזיקה בתוכה קובה חם, טחינה, עמבה, חמוצים וסלט. כל ביס הוא פיצוץ של טעמים, ולגמרי בלתי אפשרי להפסיק לאכול.
קובה התרנגול | אצ״ל 64, תל אביב-יפו | מחיר מנה: 22 שקל
10 צפייה בגלריה
קובה התרנגול, שכונת התקווה
קובה התרנגול, שכונת התקווה
יש גם חולצה. קובה התרנגול
(צילום: ספיר גורדו)

הפלודה של אילנה: מתכון סודי

אילנה, בת 88, פתחה את העסק בשנת 1975, ומאז הוא נותר נאמן למסורת. כיום עובדים לצידה בנה, אלי, וחתנה, משה, ששומרים על המתכונים האותנטיים ומוודאים שכל מנה יוצאת בדיוק כמו ביום הפתיחה. אילנה עצמה עדיין נוכחת במקום מדי יום, מפקחת על ההכנות ומבטיחה שהטעמים יישארו ללא שינוי.
המקום מתמחה בשלוש מנות דגל שהפכו לאייקוניות: פלודה, סחלב, בוואריה ומלבי. הפלודה, משקה פרסי מסורתי, מיוצר לפי מתכון סודי של אילנה. המלבי והבוואריה מגיעים בשני סוגים – חלבי ופרווה, כך שכל אחד יכול למצוא את הגרסה המתאימה לו. לקוחות מכל רחבי העיר ומחוצה לה פוקדים את המקום, והטעמים עושים את שלהם – אף אחד לא נשאר אדיש.
10 צפייה בגלריה
הפלודה של אילנה, שכונת התקווה
הפלודה של אילנה, שכונת התקווה
בגיל 88, היא עדיין מפקחת מקרוב על המתכון הסודי. הפלודה של אילנה
(צילום: ספיר גורדו)
משה הוא לא רק חלק מהעסק – הוא גם חלק מהחוויה. עם חוש הומור חד ואווירה משפחתית שהוא משרה, כל ביקור כאן הופך לא רק לטעים, אלא גם למהנה במיוחד. כולם מכירים אותו, וכולם חוזרים שוב ושוב – כי המקום הפך עבורם לבית שני. ומה לגבי הטעמים? הפלודה הקרירה והמרעננת עם ארומה עדינה של ורדים, המלבי המתקתק, אבל גולת הכותרת היא ללא ספק הסחלב החם – במרקם קרמי עשיר וטעמים חלביים עמוקים. חוויה שאסור לפספס.
הפלודה של אילנה | אצ”ל 42, תל אביב-יפו | המחירים נעים בין 5 ל-40 שקלים

בוטקה 23: טוויסט של תקווה

עסק שנולד לפני שש שנים ביוזמת רפי, הבעלים, יחד עם צוות מקומי משכונת התקווה. הרעיון היה לקחת את הטעמים האותנטיים של השכונה ולתת להם טוויסט עכשווי – בלי לוותר על השפע, האווירה המשפחתית והיחס החם. כל מנה כאן מוכנה טרייה מדי יום, עם חומרי גלם שמגיעים ישירות מהשוק.
10 צפייה בגלריה
בוטקה 23, שכונת התקווה
בוטקה 23, שכונת התקווה
טעמים של שכונה. בוטקה 23
(צילום: ספיר גורדו)
בתפריט תמצאו את כל מה שטעים ברחוב הישראלי: שניצל, פלאפל, סביח, שקשוקה, שניצל בחלה וכמובן מנת הדגל – פיתה בוטקה, פיתה עמוסה בכל טוב שמאגדת בתוכה כמעט את כל התפריט: שניצל, פלאפל וסביח. האווירה במקום משדרת שפע – פלאפל וצ’יפס מחולקים ללקוחות בתור כמעט ללא הפסקה, ובימי שישי הרחבה בחוץ מתמלאת בשולחנות ואנשים, מה שהופך את החוויה לחגיגה אמיתית של אוכל ואווירה.
אנחנו טעמנו את השניצל בחלה, שהוגש על מגש מפנק במיוחד עם תוספות כמו פלפל חריף, צ’יפס, חמוצים ורוטבים – והיה פשוט מצוין. ביס שמשלב חלה רכה, שניצל חם, טחינה ותוספות בדיוק במידה הנכונה – לא יותר מדי, לא פחות מדי, פשוט מדויק.
בוטקה 23 | אצ"ל 21, תל אביב-יפו | מחיר מנה: 50 שקל
10 צפייה בגלריה
בוטקה 23, שכונת התקווה
בוטקה 23, שכונת התקווה
בוטקה 23, שכונת התקווה
(צילום: ספיר גורדו)

הסאלוף: כבוד למטבח התימני

מאפייה תימנית אותנטית, המנוהלת על ידי יעקב צוברי כבר 22 שנה בלב שוק התקווה. כאן תמצאו את כל הטעמים שמזכירים בית תימני אמיתי – ג’חנון, קובנה, סאלוף, לחוח, מרקים תימניים, סחוג, חילבה ועוד, והכול נעשה בעבודת יד, על פי מתכונים מסורתיים שעוברים מדור לדור.
10 צפייה בגלריה
הסאלוף, שכונת התקווה
הסאלוף, שכונת התקווה
כבוד למטבח התימני. הסאלוף
(צילום: ספיר גורדו)
בין הכנת מנות להוצאת לחוח חם ישר מהמחבת, צוברי לא רק מבשל אלא גם משעשע את הלקוחות, מה שהופך את החוויה כאן להרבה יותר מארוחה – זו תחושה של בית. בימי שישי המקום מתמלא באנשים שמגיעים ליהנות מהמאפים הביתיים והאווירה המיוחדת, וצוברי עצמו הוא חלק בלתי נפרד מהקסם שמושך אותם לחזור שוב ושוב.
הסאלוף | התקווה 1, תל אביב-יפו| מחירים: בין 65-21 שקל
10 צפייה בגלריה
הפלודה של אילנה, שכונת התקווה
הפלודה של אילנה, שכונת התקווה
לחוח בהכנה על המחבת של הסאלוף
(צילום: ספיר גורדו)

מסעדת שמש: כבר 72 שנה

מוסד אוכל עיראקי אמיתי, הפועל מאז 1952 ומנוהל כיום על ידי שלומי, דור שלישי למייסדים, יחד עם אביו. המקום ידוע בעיקר בזכות מנת הדגל שלו – הקבב, אך התפריט מציע גם מבחר רחב של שיפודים: שקדי עגל, ביצי הודו, כבד אווז, פילה בקר וכל סוגי נתחי הקצבים.
10 צפייה בגלריה
מסעדת שמש, שכונת התקווה
מסעדת שמש, שכונת התקווה
שלושה דורות. מסעדת שמש
(צילום: ספיר גורדו)
כבר מהרגע שמתיישבים לשולחן, הסלטים מתחילים להגיע בקצב מסחרר – חמוצים, סלט כרוב, עמבה, סלק, עגבניות חריפות, סלט ירקות מפנק, חומוס וצ’יפס – הכול טרי ובשפע. שלומי עצמו דאג לפנק אותנו בשקדי עגל, אנטריקוט וקבב – ובמילה אחת: טריות. אם נפרט קצת יותר, אפשר ממש להרגיש את הניסיון והדיוק בכל נתח – הבשר עשוי בדיוק במידה הנכונה, מתובל בקפידה, ומעניק חוויית בשרים שאי אפשר לטעות בה.
שמש | מבשר 15, תל אביב-יפו| מחיריםף בין 70-28 שקל
10 צפייה בגלריה
מסעדת שמש, שכונת התקווה
מסעדת שמש, שכונת התקווה
(צילום: ספיר גורדו)