כמה דברים לפני שמתחילים:
למרות שהשוקולד צ'יפס נותנים לעוגיות את שמן, אני ממליצה לכם להחליף אותם בשברי שוקולד מריר אמיתי מכיוון שהוא מוסיף עומק ומתמוסס רק חלקית (וכך תורם גם למרקם). אין לכם בבית שוקולד משום סוג? לא נורא החליפו אותו או חלק ממנו במה שכן יש: סוכריות קרמל, מרשמלו, עדשים וכדומה.
אני אוהבת לפזר מעל העוגיות מלח מאלדון – מלח יבש בשבבים שאינו מתמוסס בחום כך שהוא מורגש היטב בביס. המלח מעצים טעמים ויכול לקחת את העוגיה שלכם מעוגיית שוקולד צ'יפס נחמדה, לפיצוץ של טעמים בפה. קונים בחנויות המתמחות.
את העוגיות מוציאים התנור כשהן רק מתחילות להשחים והמרכז שלהן עדיין רך – כך הן נימוחות במיוחד. אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם יותר קראנצ'יות, תשאירו אותן בתנור כמה דקות מעבר למה שמצוין במתכון.
עוגיות שוקולד צ'יפס
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
עוגיות שוקולד צ'יפס
(צילום: ליאור משיח)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
230
גרם
חמאה בטמפרטורת החדר או חמאה חומה
350
גרם
סוכר חום בהיר דמררה
(3/4 1 כוסות)
1
כפית
תמצית וניל
425
גרם
קמח לבן (3 כוסות ועוד כפית)
או 340 גרם קמח כוסמת (3 כוסות פחות 2 כפות) ועוד 85 גרם קמח לבן (1/2 כוס ועוד 1/2 1 כפות)
4
גרם
סודה לשתייה
(1/2 כף)
1
כפית
מלח
360
גרם
שוקולד מריר שבור גס
2
ביצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 3-2 תבניות תנור בניירות אפייה.
2. אם רוצים להכין את העוגיות מחמאה חומה, מבשלים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית כ-5 דקות עד שמוצקי החלב (המשקעים הלבנים שנותרים מוצקים אחרי שהחמאה נמסה) הופכים חומים ומהמחבת עולה ניחוח אגוזי. מצננים ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפני השימוש.
3. מעבדים חמאה חומה - או חמאה רגילה וסוכר חום במיקסר עם וו גיטרה עד שהסוכר נטמע בחמאה ומתקבלת תערובת אוורירית ומעט תפוחה.
4. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים על מהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת חלקה (ללא גושים) במרקם הדומה למיונז. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים בקצרה לפיזור אחיד שלו.
5. מערבבים בקערה נפרדת קמח (או קמחים) עם סודה לשתייה, מלח ושוקולד צ'יפס.
6. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
7. מניחים כדורי בצק (בגודל כדורי גלידה) בתבניות, ברווחים של 3 ס"מ ביניהן (אל תצפפו אותן העוגיות מתרחבות בתנור). אם יש לכם כף גלידה מצוין - היא הכי נוחה ליצירת הכדורים.
8. אופים את העוגיות 14 דקות או עד שהן מתחילות להשחים.