
עוגיות ריבה קלות להכנה מחמישה מרכיבים בלבד
(צילום: אורלי חרמש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה רכה
1/2
כוס (60 גרם)
אבקת סוכר
1
יחידה
ביצה
1/2 2
כוסות (350 גרם)
קמח תופח
5-4
כפות
ריבה שאוהבים
לעיטור: 1/2 כוס אבקת סוכר, 1 כף מים
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות ריבה קלות להכנה מחמישה מרכיבים בלבד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hke4nokg2אופן ההכנה (30-25 עוגיות):
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר במהירות גבוהה במשך כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה, מנקים את דפנות הקערה וממשיכים לערבל כדקה נוספת.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים אותו קלות, רק עד שהוא מתאחד.
- מחלקים את הבצק ל-3-2 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד מהם מלבן ארוך ברוחב של כ-5 ס"מ ובעובי של כ-1.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות.
- בינתיים שמים את הריבה בקערה קטנה ומערבבים עם 2-1 כפיות מים רותחים, כדי לדלל אותה מעט.
- מוציאים את התבנית מהתנור ויוצרים לאורך כל מלבן שקע בעזרת גב של כפית קטנה (חשוב שלא יהיה עמוק מדי, כדי שהעוגיות יישארו יציבות). ממלאים את השקע במעט ריבה ומיישרים עד כמה שאפשר.
- מחזירים לתנור ואופים 13-10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי.
- חותכים את המאפים בעזרת סכין חדה לעוגיות ברוחב 1.5 עד 2 ס"מ (אפשר לפרוס באלכסון, אם רוצים).
- העיטור: מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והמים לבלילה סמיכה. מעטרים את עוגיות הריבה בבלילה בעזרת כפית ומניחים להתייצבות. שומרים בצנצנת אטומה.





