כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקרם מסקרפונה:
500
גרם
גבינת מסקרפונה
(30 דקות מחוץ למקרר)
1/2 4
כפות
ליקר "גרנד מרנייה"
1/3 1
כוסות (330 מ"ל)
שמנת מתוקה
1/4
כוס (50 גר')
סוכר
1
כפית
תמצית וניל
להרכבה:
2
כוסות (500 מ"ל)
מיץ תפוזים טרי
מיץ מ־1/2 לימון
1/3
כוס (80 מ"ל)
ליקר "גרנד מרנייה"
2
חבילות (400 גר')
בישקוטים
1-3/4
ק"ג
תותים קטנים טריים
פרוסים
הכלים:
תבנית פיירקס או מתכת, באורך כ־30 ס"מ ברוחב 20־22 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את קרם המסקרפונה - שמים את המסקרפונה עם 1/2 2 כפות מהליקר בקערה גדולה, ומערבבים בכף עץ רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (זהירות, ערבוב יתר גורם להתפרקות).
  2. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר, הווניל ושתי הכפות הנותרות מהליקר, ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה. מערבבים 1/3 מהקצפת לתוך תערובת המסקרפונה כדי שתהיה קלילה יותר, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.
  3. אופן ההרכבה - כמה שעות לפני ההגשה, בקערה רחבה ועמוקה מערבבים את מיץ התפוזים עם מיץ הלימון והליקר. טובלים בכל פעם בישקוטי אחד בתערובת, הופכים וטובלים שוב עד שהוא ספוג אבל אינו מתחיל להתפורר. מניחים אחד־אחד בתחתית התבנית בשכבה אחידה. למילוי "החורים" שנותרו - חוצים כמה בישקוטים באלכסון בסכין משוננת, וחותכים לחתיכות קטנות לפי הצורך. טובלים גם אותם במיץ ו"סותמים" את ה"חורים" למילוי כל התחתית.
  4. מפזרים פרוסות תותים מעל הבישקוטים, ומורחים מעליהם מחצית מקרם המסקרפונה. טובלים את הבישקוטים שנותרו באותה צורה, ומניחים מעל לקרם בשכבה אחידה.
  5. מורחים את הקרם שנותר בצורה אחידה, ומפזרים תותים מעל בנדיבות לקישוט, או שמחלקים למנות אישיות (כמו בתמונה) ומקשטים בערימת תותים יפה במרכז.