
אורז עם תרד ועדשים שחורות
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1/2
כוס (100 גרם)
עדשים שחורות
1
כוס (200 גרם)
אורז בסמטי
2-3
כפות
שמן זית
1
בצל
קצוץ
2
כוסות (כ-500 מ"ל)
תרד
שטוף קצוץ
1
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון טבעוני לאורז עם תרד ועדשים שחורות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkhid8jdhאופן ההכנה:
- משרים את העדשים כשעה במים. מסננים. מבשלים כ-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים.
- מבשלים את האורז כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3-2 כפות מים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.





