מתוך ספרה של אפרת ליכטנשטט "אז מה את עושה כל היום?".

סלט פסטה עם זוקיני ושקדים פריכים
(צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
2
זוקיני גדולים (לא קלופים)
מלח
200
גרם
פסטה קצרה יבשה
1
כפית
שמן זית
1/2
כוס
שקדים טבעיים
1/4
כפית
סוכר
100
גרם
גבינה בולגרית או פטה מגוררת
לתיבול:
2
כפות
מיץ לימון
1
כף
שמן זית
קורט
פלפל שחור
חופן
עלי נענע קטנים
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט פסטה עם זוקיני ושקדים פריכים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkme1x1fexאופן ההכנה:
1. פורסים את הזוקיני במנדולינה, או דק דק עם סכין, ואז לחצאים. מניחים במסננת, מערבבים עם כפית מלח ומשהים לרבע שעה כדי שהקישואים יגירו נוזלים.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
3. מחממים במחבת קטנה את שמן הזית ומוסיפים את השקדים, הסוכר וקורט מלח. מטגנים 3-2 דקות עד שהשקדים משחימים.
4. מערבבים את הקישואים עם הפסטה והשקדים, מפזרים את הגבינה, מתבלים במיץ לימון, בשמן הזית ובפלפל שחור. לפני ההגשה מפזרים מעל את עלי הנענע.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני סלטי פסטה נוספים





