בתחילת המלחמה לא יכולתי לנשום. החרדות, הדאגה, הלב שלא יכול לשאת את הכאב העצום. ברגע אחד הנשמה ביקשה להכנס למטבח ולהכין קובנה מהמתכון של סבתא רומה ז"ל, אחרי ששנים לא הכנתי. וזו לא סתם קובנה, זו קובנה מתוקה של שבת בבוקר, שממלאת את הבית בריחות מדהימים. והתוצאה: מאפה אוורירי כמו עננים.
אצל סבתא היינו אוכלים את הקובנה עם דבש, אבל הילדים הכי אוהבים את זה עם רסק עגבניות, חריף וביצה קשה ליד.
קובנה מתוקה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
460 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קובנה מתוקה
(צילום: לימור עוזרי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
קמח לבן
4
כפות
סוכר
1
כף
מלח
2
כפות
שמרים
1
ביצה
3.5
כוס
מים פושרים
זיגוג מתוק:
1/4
כוס
שמן רגיל
2
כפות
סוכר
3
כפות
דבש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים את הקמח בקערה. יוצרים שתי גומחות - בגומחה בצד ימין להוסיף את השמרים ולכסות ובגומחה בצד שמאל מלח ולכסות.
  2. מוסיפים ביצה וסוכר, ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות את המים. מערבלים במשך כ- 10 דקות (שימוש בוו גיטרה).
  3. משמנים את הבצק ומכסים. מתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק.
  4. לוקחים חתיכה מהבצק ומורחים בנדיבות משני הצדדים מחמאה או מרגרינה מומסת, ופותחים את הבצק עם הידיים. מגלגלים את הבצק ומניחים בסיר. אפשר ליצור שתי שכבות.
  5. מכינים את הזיגוג המתוק: מערבבים בקערה את השמן הסוכר והדבש, ומורחים בתחתית הסיר.
  6. מכניסים לתנור ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך לילה. מוציאים והופכים לצלחת.
לימור עוזרי היא בלוגרית אוכל עם תשוקה גדולה לבישול בשלל צבעים וטעמים; ביום היא בעלת משרד עורכי דין, ובערב לא מצליחה לצאת מהמטבח