
אוכל
(צילום: ענת צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בצק:
3/4 1
כוסות
קמח תופח
245 גרם
3/4 1
כוסות
קמח רגיל
245 גרם
200
גרם
חמאה
2
חלמונים
גודל L
1
כוס
חלב
240 מ"ל
מילוי:
1/4
כוס
ברנדי
60 מ"ל
1/4
כוס
מים
60 מ"ל
1
כוס
ממרח ריבת חלב
300 גרם
1/4
כוס
חלב
60 מ"ל
3/4
כוס
אגוזי מלך גרוסים
100 גרם
1
כף
קוקוס מיובש טחון
5 גרם
:רשימת קניות עבור המתכון
משהו מתוק וטוב: עוגה צ'יליאנית עם ריבת חלב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkurf1aaoאופן ההכנה:
- הבצק: חותכים את החמאה לקוביות בינוניות, שמים בקערת זכוכית חסינת אש וממיסים במיקרו 20 שניות. מוציאים, מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-20 שניות נוספות. מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-20 שניות אחרונות. מוציאים ומערבבים שוב.
- שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה כחצי דקה. יוצקים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד לקבלת פירורים רטובים במרקם קוסקוס.
- מוסיפים חלמון אחד, מגבירים בדרגת מהירות אחת ומערבלים עד שהחלמון נטמע. מוסיפים את החלמון השני ומערבלים עד שגם הוא נטמע.
- יוצקים בזרם אחיד ובהדרגה את החלב מבלי לעצור את פעולת המיקסר. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים יחד עד שהבצק מתגבש לכדור אחיד. מוציאים מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח חמש דקות. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים במשקל 155 גרם כל חלק, ומכדררים כל חלק לכדור. מחממים את התנור ל-220 מעלות טורבו, עם רשת אפייה אחת בשליש העליון ורשת נוספת בשליש התחתון.
- מרדדים כדור בין שני ניירות אפייה, לעובי 2 מ"מ ולקוטר גדול מעט מ-20 ס"מ. לוקחים מכסה של סיר או תחתית של תבנית בקוטר 20 ס"מ, מסירים את נייר האפייה העליון ומניחים את המכסה על הבצק. חותכים את השוליים המיותרים של עיגול הבצק ומחוררים אותו בעזרת מזלג. חוזרים על התהליך עם יתר כדורי הבצק.
- מניחים עיגול על נייר אפייה ואת נייר האפייה מניחים ישירות על רשת התנור. אופים את העיגולים בזוגות (אחד על הרשת העליונה והשני על הרשת התחתונה), במשך עשר דקות, עד להזהבה. עם תום האפייה, מצננים את העיגולים על רשת.
- המילוי: בקערית קטנה מערבבים יחד את הברנדי והמים. מחממים את ריבת החלב והחלב במיקרו כ-30 שניות או עד קבלת תערובת נוזלית ומערבבים.
- כאשר 6 העיגולים קרים לחלוטין, מרטיבים את העיגול הראשון (הבסיס) באמצעות כף עם תערובת המים והברנדי, בטפטוף מעגלי. מחכים דקה עד שהנוזל ייספג. הופכים ומרטיבים שוב (אפשר להיעזר בשפריצר). מניחים את העיגול על מגש עוגה ישר ושטוח, ומורחים עליו בעדינות כף וחצי ריבת חלב. מרטיבים עיגול שני באותה דרך, מניחים ומורחים ריבת חלב. מרטיבים עיגול שלישי, מניחים ומורחים ריבת חלב, ומעליה מפזרים מחצית מהאגוזים. מרטיבים את העיגול הרביעי והחמישי, מניחים ומורחים עליהם ריבת חלב בלבד. מרטיבים את העיגול האחרון, מניחים ומורחים ריבת חלב ולמעלה מפזרים את המחצית השנייה של האגוזים.
- מעל האגוזים מפזרים מעט קוקוס טחון. שומרים במיכל אטום בקירור.





