את העוגה הזאת – כמו כל עוגת דבש אגב – ממש כדאי להכין יום או יומיים מראש. המתכון מותאם ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.

עוגת דבש וקוקוס לחה
(צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
1
כף
קפה נמס מגורען
3
ביצים גדולות
200
גרם
סוכר
(1 כוס)
120
מ"ל
שמן
(1/2 כוס)
360
גרם
דבש
(1 כוס)
100
גרם
קוקוס טחון
2
כפות
ברנדי
מעט מלח
1
כפית
קינמון טחון
1
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
אבקת אפייה
280
גרפ
קמח
(2 כוסות)
לסירופ:
1/4
כוס
מים רותחים
3
כפות
דבש
לעיטור:
אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת דבש וקוקוס לחה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkx75gvsegאופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב תבנית או תבניות אפייה, מערבבים קפה נמס עם כוס מים רותחים.
2. טורפים ביצים וסוכר בקערה רחבה לתערובת מעט תפוחה ובהירה, מוסיפים שמן ודבש וממשיכים לטרוף. מוסיפים ברנדי, את כוס הקפה שהכנו, קוקוס, מלח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית/לתבניות, מעבירים לתנור ואופים 40 ־ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים.
4. בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ - מערבבים היטב את כל חומרי הסירופ בקערית (אין צורך בחימום) עד שהדבש נמס במים.
5. מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים סירופ דבש מעל, ממתינים כ־5 דקות ומחלצים מהתבנית. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני עוגות דבש נוספים





