
מתכונים שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי
(צילום: ילנה ויינברג)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
יח'
שומרים גדולים או 6 קטנים
3
כפות
שמן זית
מיץ מ-1/4 לימון
3
יח'
פילטים של אנשובי
מלח, פלפל שחור גרוס
אפשרות: עלים מענף תימין
:רשימת קניות עבור המתכון
נשנוש או תוספת: מתכון לשומר בתנור עם אנשובי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hy9kivpknאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. חותכים את הבסיס של השומרים ומסירים את העלים החיצוניים. שוטפים היטב וחותכים לרצועות בעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית.
- מערבבים בקערה את האנשובי יחד עם שאר המרכיבים .ומערבבים עד שהשומר מצופה היטב בתערובת התיבול.
- אופים כ-30 דקות, ומערבבים פעם אחת באמצע האפייה. אם רוצים, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות לקראת סוף האפייה, כדי לחרוך מעט את השומר. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.





