מתכונים שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
יח'
שומרים גדולים או 6 קטנים
3
כפות
שמן זית
מיץ מ-1/4 לימון
3
יח'
פילטים של אנשובי
מלח, פלפל שחור גרוס
אפשרות: עלים מענף תימין
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. חותכים את הבסיס של השומרים ומסירים את העלים החיצוניים. שוטפים היטב וחותכים לרצועות בעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית.
  2. מערבבים בקערה את האנשובי יחד עם שאר המרכיבים .ומערבבים עד שהשומר מצופה היטב בתערובת התיבול.
  3. אופים כ-30 דקות, ומערבבים פעם אחת באמצע האפייה. אם רוצים, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות לקראת סוף האפייה, כדי לחרוך מעט את השומר. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.