לעוגיות תמרים ואגוזים יש מתכונים רבים, אבל עשיתי ניסיונות עד שהגעתי למרקם הבצק שרציתי: נימוח, נמס בפה וממכר. למילוי השתמשתי בממרח תמרים קנוי (גיליתי שהוא הכי מתאים לבצק הזה, וגם טעים) ובאגוזים טחונים עם קינמון. ברור לי שאתם תכינו את העוגיות האלה שוב ושוב - ואם תרצו לגוון, תוכלו למלא אותן בנוטלה, בממרח לוטוס, בריבה או בכל דבר אחר שתרצו.
הבצק של העוגיות האלה פריך ושביר, אז תתנהגו אליהן בעדינות. וחוץ מזה, הכל בסדר, אלה עוגיות ביתיות ובתמונות תוכלו לראות שגם לי הבצק נסדק קצת.

עוגיות תמרים ואגוזים עם קינמון
(צילום: אורלי חרמש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בצק:
200
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1/4
כוס
שמן קוקוס
או אגוזים או סויה
1/2
כוס
סוכר
2
כפיות
תמצית וניל
איכותית או תוכן של מקל וניל
1/2
כפית
מלח
1
יחידות
ביצה
3
כוסות
קמח
1
כפית
אבקת אפייה
שטוחה
מילוי:
1
חבילה
ממרח תמרים
1
כוס
אגוזי מלך
טחונים דק
1
כפית
קינמון
קישוט:
2
כפות
אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
מושלמות לט"ו בשבט: עוגיות תמרים ואגוזים עם קינמון
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hychmodkhאופן ההכנה:
- הבצק: שמים את החמאה, השמן, הסוכר, הווניל והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). מערבלים עד לאיחוד.
- מנקים את שולי הקערה, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בתערובת. מנמיכים את המהירות למינימום, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק).
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מאחדים את הבצק, משטחים אותו מעט ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, פחות או יותר. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל כ-15X25 ס"מ.
- המילוי: מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקינמון. מורחים כל מלבן ב-1/4 מכמות ממרח התמרים ומפזרים עליו 1/4 מכמות האגוזים והקינמון. בעזרת הידיים מהדקים את תערובת האגוזים לבצק ומגלגלים לגלילה מהצלע הארוכה.
- בעזרת חותכן משונן או סכין חותכים כל גלילה לעוגיות בעובי 1.5 ס"מ, ומניחים אותן בתבנית. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מקררים לטמפרטורת החדר וזורים על עוגיות התמרים והאגוזים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.
עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש – בבלוג "Brown Sugar"





