אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
אוכל
(צילום: דינה משה)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
(צנצנת בגודל ליטר)
1
ק"ג
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1
יחידה
לימון קלוף וחתוך לקוביות
1
יחידה
תפוז, קלוף וחתוך לקוביות
1
ק"ג
סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
גרעינים מ-4 תרמילי הל
1
יחידה
מקל קינמון
2
יחידות
מסמרי ציפורן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר גדול את קוביות הדלעת, התפוז והלימון. מוסיפים את הסוכר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
  3. כך תבדקו שהקונפיטורה מוכנה: מצננים צלוחית במקרר. יוצקים מעט מהקונפיטורה על הצלחת הקרה והופכים אותה. אם הקונפיטורה אינה זולגת היא מוכנה ואפשר לסיים את הבישול. כדאי לבדוק מספר פעמים ולא להגזים בבישול על מנת למנוע ממנה להישרף.
  4. מעבירים את הקונפיטורה לצנצנת מעוקרת ויבשה.