ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
15
ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות
(צילום: רונן מנגן)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ניוקי:
1
ק"ג
תפוחי אדמה
מזן "דזירה"
מעט
גס
2
יחידות
ביצים
50
גרם
חמאה
רכה
1/2
כפית
מלח דק
2
כוסות
קמח מצה
רוטב שמנת פטריות:
50
גרם
חמאה
1
יחידות
בצל סגול
קצוץ
4
יחידות
שיני שום
פרוסות
6
יחידות
עלי בזליקום
קצוצים גס
2
סלסלות
פטריות שמפיניון
חתוכות לרבעים
1
מכל
שמנת מתוקה
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
קורט
אגוז מוקסקט
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
הניוקי:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מפזרים בנדיבות מלח גס בתבנית. מרטיבים מעט את תפוחי האדמה, מניחים אותם על שכבת המלח ומפזרים עליהם מלח נוסף. אופים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מעבירים לקערה ומועכים מיד למחית חלקה.
  4. מוסיפים למחית החמה את הביצים, תוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות לחלוטין.
  5. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ. חותכים את הגלילים למקטעים באורך 2 ס"מ.
  7. מבשלים במים רותחים 10-8 דקות, רק עד שהניוקי מתחילים לצוף. מסננים, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד.
הרוטב:
  1. מחממים את החמאה בסיר רחב ונמוך או במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השום, הבזיליקום והפטריות ומטגנים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של רשת "קפה ג'ו".