
ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות
(צילום: רונן מנגן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ניוקי:
1
ק"ג
תפוחי אדמה
מזן "דזירה"
מעט
גס
2
יחידות
ביצים
50
גרם
חמאה
רכה
1/2
כפית
מלח דק
2
כוסות
קמח מצה
רוטב שמנת פטריות:
50
גרם
חמאה
1
יחידות
בצל סגול
קצוץ
4
יחידות
שיני שום
פרוסות
6
יחידות
עלי בזליקום
קצוצים גס
2
סלסלות
פטריות שמפיניון
חתוכות לרבעים
1
מכל
שמנת מתוקה
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
קורט
אגוז מוקסקט
:רשימת קניות עבור המתכון
ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hytiib8lnהניוקי:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מפזרים בנדיבות מלח גס בתבנית. מרטיבים מעט את תפוחי האדמה, מניחים אותם על שכבת המלח ומפזרים עליהם מלח נוסף. אופים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים.
- מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מעבירים לקערה ומועכים מיד למחית חלקה.
- מוסיפים למחית החמה את הביצים, תוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ. חותכים את הגלילים למקטעים באורך 2 ס"מ.
- מבשלים במים רותחים 10-8 דקות, רק עד שהניוקי מתחילים לצוף. מסננים, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד.
הרוטב:
- מחממים את החמאה בסיר רחב ונמוך או במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את השום, הבזיליקום והפטריות ומטגנים 3-2 דקות.
- מוסיפים את השמנת והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של רשת "קפה ג'ו".





