אם עייפתם מלזרוק לפח את הפטרוזיליה כל שבוע, ומהכוסברה שהופכת אחרי יומיים לעיסה ירוקה בתחתית מגירת הירקות, הכתבה הזאת בול בשבילכם. עשבי תיבול הם חומר גלם רגיש שנוטה להתקלקל במהירות יחסית, אבל הם כל כך תורמים לסלט, לקציצות וגם לבריאות שלנו, כך שאי אפשר בלעדיהם. בעזרת כמה טיפים פשוטים ליישום, אפשר ליהנות מהירוקים לאורך זמן. אלה הטעויות שאתם עושים עם עשבי תיבול.
2 צפייה בגלריה
עשבי תיבול
עשבי תיבול
אי אפשר בלעדיהם. עשבי תיבול
(צילום: Shutterstock)

כלל ברזל: סביבה יבשה

טיפות מים, לחות ורטיבות מאיצים את תהליך הריקבון, ולכן בראש ובראשונה יש לשמור על עשבי התיבול יבשים לחלוטין. הדרך הטובה ביותר היא להוציא אותם מהשקית, בשום אופן לא לשטוף מראש, לעטוף אותם בנייר מטבח סופג, להכניס שוב לשקית או לקופסת פלסטיק אטומה ולהחזיר למקרר. אפשר להחליף את הנייר אחת לכמה ימים אם מרגישים שהצטברה עליו לחות.

כוס מים: מאריכה חיים

אם תכניסו את הנענע או המרווה, למשל, לכוס עם מים, בדיוק כמו שעושים עם פרחים, תוכלו להאריך את חיי הירוקים שלכם למשך שבועיים ואף יותר. את המים מומלץ להחליף אחת ליומיים-שלושה ואת הכוס להניח במקום מוצל על השיש.

עלים רקובים? תיפטרו מהם

אם כבר במדף בסופר הכוסברה נראית כמו הצרות של סבתא שלכם – פשוט אל תקנו. אבל אם פתחתם שקית וגיליתם באמצע או בתחתית הגבעול כמה עלים רקובים, זה ממש לא סוף העולם. לפני שאתם מאחסנים את הירוקים במקרר, עברו על הגבעולים, הסירו את העלים השחורים ורק אז תאחסנו.
2 צפייה בגלריה
שבועיים במקום יומיים. צרור שמיר
שבועיים במקום יומיים. צרור שמיר
שבועיים במקום יומיים. צרור שמיר
(צילום: shutterstock)

הקפאה יצירתית

שיטה מעולה לאחסון היא לקצוץ עשבי תיבול ולהקפיא אותם בתבנית קרח עם מעט שמן זית. בשעת הצורך יש לכם קוביות מדהימות מוכנות לבישול ותיבול.

שיטת הצנצנת ההפוכה

באתרי קניות שונים תמצאו בקבוקים ייעודיים לאחסון עשבי תיבול, במחיר של כ-35 שקלים, שנועדו לשמור עליהם רעננים וטריים. עם זאת, שיטת הצנצנת ההפוכה עושה בדיוק את אותה פעולה: מכניסים את עשבי התיבול לתוך צנצנת זכוכית נקייה ויבשה, ובמכסה מניחים נייר סופג שהורטב קלות, כך שקצות הגבעולים נוגעים בו. הופכים את הצנצנת (כך שהמכסה כלפי מטה) ומאחסנים במקום מוצל וקריר. בשיטה הזו, הירוקים יכולים להחזיק מעמד גם שבועיים ואף יותר.