אוכל
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
אוכל
(צילום: חיה אילונה דר)
מצרכים
40
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה רכה
1/2
כוס
סוכר דמררה
1
כפית
תמצית וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפה מגורדת מלימון אחד
2
יחידה
ביצים
1/2 2
כוסות
קמח
1
שקית
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
3
כפות
ברנדי
1/2
כוס
פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
1/2
כוס
מקלות שקדים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
  3. מוסיפים את הווניל ואת הקליפה המגורדת ומעבדים כ-2 דקות עד לפיזור אחיד.
  4. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד להטמעתה. מוסיפים את הביצה השנייה וממתינים להטמעתה גם כן.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כיכר באורך 30 ס"מ מכל מחצית.
  6. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על התבנית. אופים 25 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.
פורסם לראשונה: 18:48, 01.11.23