
אוכל
(צילום: חיה אילונה דר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה רכה
1/2
כוס
סוכר דמררה
1
כפית
תמצית וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפה מגורדת מלימון אחד
2
יחידה
ביצים
1/2 2
כוסות
קמח
1
שקית
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
3
כפות
ברנדי
1/2
כוס
פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
1/2
כוס
מקלות שקדים
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגייה פינוק: עוגיות עם פיסטוק ותפוז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hyynqane3אופן ההכנה:
- מחממים את תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
- מוסיפים את הווניל ואת הקליפה המגורדת ומעבדים כ-2 דקות עד לפיזור אחיד.
- מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד להטמעתה. מוסיפים את הביצה השנייה וממתינים להטמעתה גם כן.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כיכר באורך 30 ס"מ מכל מחצית.
- מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על התבנית. אופים 25 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.
פורסם לראשונה: 18:48, 01.11.23





