לזנייה חצילים
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
85 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
29
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 20X40 ס"מ
מרכיבים:
2
חצילים ללא גרעינים
קלופים ופרוסים בעובי של 2 ס"מ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
בצל גדול
קצוץ לגודל בינוני
2
סלסילות של פטריות טריות
נקיות ופרוסות לגודל בינוני
15
גרם
חמאה (לא חובה)
1/4
כוס
פטריות מיובשות
מושרות במים רותחים
1
קופסת
שימורים של עגבניות מרוסקות
1/2
בקבוק
רוטב עגבניות חלק
מעט צ'ילי חריף
או רוטב צ'ילי (סריראצ'ה)
4
שיני שום
כתושות
חופן עלי בזיליקום טרי
קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. משמנים את פרוסות החצילים, מתבלים אותן ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים את החצילים כ-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים ומנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.
  3. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו כמה דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים את החמאה (אם משתמשים) ומערבבים.
  4. קוצצים את הפטריות המיובשות ומוסיפים אותן למחבת. מוסיפים גם את מי ההשרייה - נזהרים שלא להוסיף את המשקעים בתחתית. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומצננים. מערבבים את העגבניות המרוסקות, רוטב העגבניות, הצ'ילי, השום והמים. מתבלים במלח לפי הטעם.
  5. שמים בתחתית התבנית כמה כפות מרוטב העגבניות שהכנו. מניחים מעל עלי לזניה בשכבה אחידה שמכסה את בסיס התבנית. מסדרים מעל הפסטה כשני שלישים מכמות החצילים. עליהם מורחים מהרוטב. מניחים מעליו שכבה של עלי פסטה.
  6. מפזרים שני שלישים מכמות הפטריות ושליש מהגבינה המגוררת על שכבת הפסטה. מניחים מעל שכבת פסטה נוספת ומעליה חצילים ופטריות שנותרו. מפזרים שליש מכמות הגבינה ויוצקים את כל הרוטב שנותר.
  7. מניחים מעל שכבת פסטה אחרונה, מפזרים מעליה את הגבינה שנותרה ועלי הבזיליקום הקצוצים. מזלפים מעט שמן זית.
  8. אופים כ-45 דקות בטמפרטורה של כ-220 מעלות עד שהלזניה שחומה מלמעלה.