קדרה של ירקות חורף
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
קדרה של ירקות חורף
(צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סיר בנפח 5 ליטר
2
גזרים סגולים חצויים לאורך עם הקליפה והגבעול
2
גזרים לבנים חצויים לאורך עם הקליפה והגבעול
2
גזרים צהובים חצויים לאורך עם הקליפה והגבעול
2
סלקים חצויים עם הקליפה והגבעול
2
ארטישוקים חצויים
12-8
בצלצלי פנינה
12-8
צנוניות
50
גרם
חמאה
2
כפות
שמן זית
מלח
להגשה:
צרור נענע קצוצה
100
גרם
גבינת פקורינו מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מחממים שמן זית וחמאה בסיר ברזל יצוק על להבה גבוהה. מוסיפים את הירקות וממליחים. אם אין סיר ברזל, מחממים את השמן והחמאה בסיר קטן עד להמסה, מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים עליהם את תערובת השמן והחמאה, מתבלים במלח ומכסים ברדיד אלומיניום.
3. צולים כ-40 דקות עד לריכוך. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 20 דקות להשחמה יפה.
4. לפני ההגשה מפזרים נענע ופקורינו.