העוגה קלה להכנה וטעמה מצוין. קחו בחשבון שהעוגה האפויה צריכה לנוח ו"להבשיל" שבעה ימים עד האכילה.
עוגת דבש
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
עוגת דבש
(צילום: אילון פז)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2.75
כוסות
קמח
(380 גרם)
1.5
כוסות
סוכר
(300 גרם)
2
כפות
גדושות קינמון
1.5
כוסות
דבש
(500 גרם)
1
כוס
שמן
(240 מ"ל)
4
ביצים
2
כפות
אבקת קפה נמס
1
כוס
מים רותחים
(240 מ"ל)
2
כפיות
שטוחות אבקת סודה לשתייה
1/3
כוס
צימוקים
(50 גרם)
1/2
כוס
אגוזי מלך שבורים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים בקערה קמח, סוכר וקינמון. יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמן וביצים. מערבבים לבלילה חלקה במטרפה ידנית או במיקסר.
3. ממיסים אבקת קפה נמס בכוס מים רותחים. מוסיפים אבקת סודה לשתיה. מוסיפים את תערובת הקפה לבלילה. מוסיפים צימוקים ואגוזי מלך ומערבבים בעדינות.
4. מחלקים את התערובת ל-3 תבניות משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שפני העוגה שחומים וקיסם המוכנס לתוכה יוצא יבש.
5. מקררים את העוגות היטב. עוטפים אותן היטב ברדיד אלומיניום ומניחים במקום קריר ויבש, אבל לא במקרר, להבשלה.

המתכון מתוך "השולחן". למתכוני עוגות דבש נוספים