
עוגיות שבלול
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2.5
כוסות
קמח תופח
175
גרם
חמאה (או מחמאה)
רכב
1
גביע
שמנת חמוצה
200 גרם
1
שקית
סוכר וניל
1.5
כוסות
ממרח שוקולד/תמרים
1.5
כפיות
קינמון טחון
3/4
כפית
הל טחון
לא חייבים
אפשרות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות מושלמות במילוי שוקולד או תמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1f4qpo0sאופן הכנה:
- מערבבים יחד את הקמח, החמאה, השמנת החמוצה וסוכר הווניל, עד לקבלת בצק רך. מניחים לו לעמוד שעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים על נייר אפייה חלק אחד לעלה בעובי 0.4 ס"מ (אם הבצק דביק מעט, אפשא לבזוק מעט קמח). מפזרים על העלה המרודד 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, מורחים 1/3 מכמות הממרח ומפזרים אגוזים (אם משתמשים). מגלגלים לרולדה ופורסים בעובי 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
- אופים בתנור 30-20 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"





