
מתכונים סלמון במחבת ברוטב סויה, שומשום וצ'ילי מתוק
(צילום: בת-חן דיאמנט)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן
להגשה: פלפל צ'ילי פרוס, בצל ירוק פרוס
סלמון:
400
גרם
פילה סלמון
נקי מעור ועצמות
רוטב:
1/3
כוס
רוטב סויה
1/4
כוס
יין לבן
1/4
כוס
רוטב צ'ילי מתוק
1/4
כוס
מירין
2
כפות
שמן שומשום
2
כפות
שומשום
קלוי במחבת ללא שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
ארוחה בעשר דקות: קוביות סלמון במחבת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1gqiqij2אופן ההכנה:
- חותכים את הסלמון לקוביות. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- מחממים מחבת, מוסיפים את השמן וצורבים את הסלמון כדקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים כדקה, עד שהוא מסמיך מעט. מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים כדקה, תוך שמוזגים מהרוטב על הדג בעזרת כף.
- מעטרים בפלפל צ'ילי ובבצל ירוק ומגישים מיד, מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן או פירה.
שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה





