אטריות לפסח
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
אטריות לפסח
(צילום: מאיר בולקה)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יח'
ביצים
1
כוס
מים
1
כוס
קמח תפוחי אדמה
1/4
כוס
ציר מרק עוף (אם אין, השתמשו בכפית אבקת מרק מומסת במים רותחים)
3
כפות
שמיר קצוץ
3
כפות
שמן צמחי
מעט שמן לשימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה טורפים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרקם אחיד ככל האפשר (חשוב להקפיד על ערבוב טוב-טוב של כל החומרים. שימו לב שקמח תפוחי האדמה נוטה להתקשות בגושים. אם הוא מתקשה - השתמשו במזלג לפירור הגושים).
  2. מחממים מחבת לחום בינוני. מברישים אותה בשכבה דקה מאוד של שמן. יוצקים כחצי מצקת ומניעים את המחבת בתנועה מעגלית כדי שהתערובת תמלא את כולה בשכבה דקה.
  3. בעזרת מרית עץ מפרידים בעדינות את קצוות החביתייה כדי שיהיה קל יותר להפוך אותה בהמשך. לאחר כ-2 דקות הופכים את החביתייה לצידה השני. ממשיכים בטיגון חצי דקה נוספת (מי שרוצה מוזמן להפוך את החביתייה פעם נוספת לכמה שניות נוספות להזהבה).
  4. מוציאים את החביתיות, מעבירים לצלחת שטוחה. עורמים כל שלוש חביתיות זו על זהו, מגלגלים לגליל ופורסים דק.