
מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה
(צילום: דניאל לילה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
שעועית לימה (בובס)
200 גרם
1
עוף קטן
מפורק
1
עלה
דפנה
3
גרגירי
פלפל אנגלי
מעט
מלח
מעט
שמן זית
לטיגון
1
בצל לבן
חצוי ופרוס
1
שן שום
קצוצה
1
ק"ג
עלי תרד
שטופים במים קרים
1
כף
רוטב תמרינדי
1
צרור קטן
פטרוזיליה
קצוץ
1
צרור קטן
כוסברה
קצוץ
2
גבעולי
בצל ירוק
קצוצים
1
תפוח אדמה בינוני
חתוך לקוביות
1/4
כוס
שמן זית
60 מ"ל. להגשה
:רשימת קניות עבור המתכון
חם ומשביע: מרק עוף עם שעועית ענקית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1odcvujnאופן ההכנה:
- משרים את השעועית במים במשך 12 שעות. מסננים.
- שוטפים את העוף, שמים בסיר בינוני ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח. מכסים ומבשלים כשעה.
- בזמן שהעוף מתבשל שמים את השעועית בסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת – אבל לא יותר מדי. מסננים ושומרים בצד.
- כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהסיר ומקררים. מפרידים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו קלות בסכין. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם בצד.
- מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והתמרינדי ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את נוזלי בישול העוף ואת השעועית, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק ותפוח האדמה, ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את העוף הקצוץ ו-1/4 כוס שמן זית.
המתכון באדיבות שף מארק שולמן