מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה
כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
15
מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה
(צילום: דניאל לילה)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
שעועית לימה (בובס)
200 גרם
1
עוף קטן
מפורק
1
עלה
דפנה
3
גרגירי
פלפל אנגלי
מעט
מלח
מעט
שמן זית
לטיגון
1
בצל לבן
חצוי ופרוס
1
שן שום
קצוצה
1
ק"ג
עלי תרד
שטופים במים קרים
1
כף
רוטב תמרינדי
1
צרור קטן
פטרוזיליה
קצוץ
1
צרור קטן
כוסברה
קצוץ
2
גבעולי
בצל ירוק
קצוצים
1
תפוח אדמה בינוני
חתוך לקוביות
1/4
כוס
שמן זית
60 מ"ל. להגשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את השעועית במים במשך 12 שעות. מסננים.
  2. שוטפים את העוף, שמים בסיר בינוני ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח. מכסים ומבשלים כשעה.
  3. בזמן שהעוף מתבשל שמים את השעועית בסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת – אבל לא יותר מדי. מסננים ושומרים בצד.
  4. כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהסיר ומקררים. מפרידים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו קלות בסכין. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם בצד.
  5. מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והתמרינדי ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
  6. מוסיפים את נוזלי בישול העוף ואת השעועית, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק ותפוח האדמה, ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
  7. מכבים את הלהבה ומוסיפים את העוף הקצוץ ו-1/4 כוס שמן זית.
המתכון באדיבות שף מארק שולמן