טיפים לבישול במיה:
  • כשקונים במיה כדאי לבחור את הבמיה הקטנה, היא עסיסית יותר ומתוקה.
  • את העוקץ (הגבעול) שבקצה חותכים מבלי לפצוע את התרמיל, כדי שהוא לא ישחרר בעת הבישול נוזל במרקם של ריר. אם אתם מהססים, זכרו שעדיף לחתוך פחות מדי מאשר יותר מדי.
  • אחרי שטיפת הבמיה חשוב לייבש אותה היטב במשך כמה שעות (אני מייבשת במשך יומיים-שלושה) בשמש, כשהיא מפוזרת על מפה, על מגש, על מגבת או כשהיא שזורה על חוט.

תבשיל עוף ובמיה ברוטב לימון

כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
שוקי עוף
עם עור
1
כוס
במיה
(בעדיפות לבמיה קטנה וצעירה)
1
כף
סוכר חום
5
פלפל שושקה
מתוק יבש
3-4
חתיכות לימון כבוש
או כף מחית לימון כבוש שאפשר לקנות בצנצנת
1
כף
מלח ים אטלנטי
1
כפית
כורכום
1/4
כפית
פלפל שחור
1/4 כפית
משייה
טחונה
1
כפית
זרעי כוסברה
גרוסים במכתש ועלי
5
שיני
שום
שבורות
צרור
פטרוזיליה
טרייה
1
כוס
מים
מיץ מלימון טרי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הפלפלים היבשים בסיר במשך מספר דקות, ומוסיפים את השום.
  2. במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה. מוסיפים משייה, כורכום, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מכניסים למחבת את הבמיה, ומטגנים כדקה עד שהיא "נסגרת".
  4. מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ואת הסוכר וזרעי הכוסברה, מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שהעוף מתרכך ומתפרק מהעצמות.
  6. רבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון, ומערבבים.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית