מתכון לבשר מפורק

פלאפל גבאי, סופגנייה ממולאת בשר
כשר
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
פלאפל גבאי, סופגנייה ממולאת בשר
(צילום: אוראל כהן)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
ק"ג
בשר שפונדרה או קשתית
חתוך לקוביות
5
כפות
סילאן
5
כפות
רוטב ברביקיו
5
יחידות
פלפל אנגלי
שלם, לא טחון
6
יחידות
עלי דפנה
1/2
כוס
יין אדום
4
ענף/גבעול
רוזמרין
1
כפית
פלפל שחור
כמה שרוצים
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המצרכים בקערה, למעט הבשר.
  3. מניחים את הבשר בתבנית אפייה, ושופכים מעל את כל הנוזלים והתבלינים שהיו בקערה.
  4. עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-4 שעות.
  5. מוציאים מהתנור ומפרקים את הבשר בידיים, מוסיפים קצת מהרוטב בשביל להשאיר את הבשר עסיסי.
  6. ההרכבה: לוקחים סופגנייה ריקה, חוצים אותה באמצע. מורחים מטבוחה על שני החצאים. מחוררים חור קטן בכיפה העליונה של הסופגנייה בעזרת קשית, ומכניסים עוד קצת מהמטבוחה. ממלאים בבשר. סוגרים את הכיפה העליונה. מפזרים אבקת סוכר מעל, ומגישים.
*לגרסה עם שניצל: הכינו שניצלים כמו שאתם אוהבים ועברו ישר לסעיף 6
1 צפייה בגלריה
פלאפל גבאי, סופגנייה ממולאת בשר
פלאפל גבאי, סופגנייה ממולאת בשר
לירן גבאי: האדום למעלה זו לא ריבה
(צילום: אוראל כהן)

מתכון למטבוחה

כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
ק"ג
עגבניות אדומות
3/4
כוס
שמן
10
שיניים
שום
3
יחידות
פלפל ירוק חריף
מי שאוהב חריף יכול להכפיל את כמות הפלפלים
1
כפית
מלח
1
כפית
סוכר
1
כף
פפריקה מתוקה
1
כף
פפריקה חריפה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חורצים איקסים על העגבניות בעזרת סכין ומכניסים לסיר עם מים רותחים לחמש דקות. מוצאים את העגבניות ומקלפים אותן.
  2. שורפים את הפלפל הירוק על הכריים ולאחר מכן מקלפים. טיפ: מיד אחרי ששורפים את הפלפלים, מכניסים לשקית אטומה למשך חמש דקות - האדים יעזרו לקלף אותם בקלות.
  3. קוצצים את השום ומטגנים עם שתי כפות שמן עד להזהבה. חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר על אש בינונית לחצי שעה.
  4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי, מדי פעם מערבבים. ברגע שהנוזלים הצטמצמו, זה הזמן להוסיף את השמן והתבלינים. ממשיכים לבשל 15 דקות נוספות.