אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבניות בגודל 20X30 ס"מ
4
יחידות
תפוחים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2
כפות
מיץ לימון
1/2 1
כוסות
(300 גרם) סוכר
1
שקיק
(10 גרם) סוכר וניל
1
כפית
קינמון טחון
2
כפות
ברנדי
1
כוס
(100 גרם) אגוזי פקאן טחונים
1/2 1
כוסות
(210 גרם) קמח ללא גלוטן, או 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה + 3/4 כוס (105 גרם) קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1/4
כפית
אבקת סודה לשתייה
1/8
כפית
מלח
4
יחידות
ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
100
גרם
חמאה, מומסת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט חמאה.
  2. שמים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, 1/2 כוס מהסוכר, סוכר הווניל, הקינמון והברנדי ומערבבים. משהים 20 דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, הקמח, הסודה והמלח.
  4. שמים את הביצים במערבל ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה (1/3 ממנו בכל פעם), ומקציפים כחמש דקות נוספות, עד שהקצף תפוח ובהיר. מוציאים את הקערה מהמערבל.
  5. מוסיפים לקערה לסירוגין את תערובת הקמח ואת החמאה המומסת. מערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים (עם הנוזלים) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.