קציצות בולט אלג'יראי אבי לוי
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
אורז
1/4
כוס
שמן זית
2
יחידות
בצל
קצוץ
5
שןן
שום
כתושות
2
כפית
פפריקה מתוקה
1
כפית
אגוז מוסקט
מגורר
1
כף
מלח גס
2
כפית
כמון
טחון
1
ק"ג
בשר בקר
טחון
2
כוס
פטרוזיליה טריה
קצוצה
3
יחידות
ביצים
טרופות
1
כוס
סולת
שמן קנולה
לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את האורז. מסננים, מניחים בסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים 15 דקות ללא מכסה. שומרים בצד.
  2. מחממים את שמן שזית במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד הזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הפפריקה, אגוז המוסקט, המלח והכמון, מערבבים, מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
  4. מניחים בקערה את הבשר, מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ואת תערובת הבצל, השום והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות אחידות בגודל של כדורי פינג-פונג, טובלים אותם בביצה טרופה ומגלגלים בסולת עד לציפוי.
  6. מחממים במחבת שמן בגובה 4 ס"מ, חשוב לשים לב שהשמן לא מגיע לרמת הרתיחה. מטגנים את הקציצות 10-7 דקות ומקפידים לא לשרוף אותן בשמן. אפשר להגיש עם רוטב קר או חם או עם טחינה מתובלת במעט שום, לימון ומלח.
המתכון באדיבות מסעדת "המוציא", ירושלים