הקצבים נוהגים למכור נתחי סינטה שמגיעים מעֶגלה כשהם פרוסים לסטייקים. כשמבקשים מהם סינטה לרוסטביף, הם מוכרים נתחי סינטה שמגיעים מעגלים זכרים. בעיקרון הם צודקים – בשר העגלה רך ושומני יותר מטבעו ומתאים לצלייה קצרה יותר מבשר העגל, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין ממנו רוסט מושלם – להיפך.
הנתח הצלוי יישמר בשלמותו עד 3 ימים במקרר. מחממים ב-180 מעלות או פורסים ומחממים במחבת כבדה ולוהטת דקה מכל צד.

צלי בקר
(צילום: דניאל לילה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
חומץ בלסמי
לבשר:
2.5
ק"ג
נתח שלם סינטה מעגלה
(בקשו מהקצב סינטה לסטייקים בנתח שלם)
למרינדה:
1/4
כוס
שמן זית
1.5
כפות
דבש
1
כפית
צ'ילי יבש גרוס
2
כפיות
פלפל שחור גרוס
4
שיני שום כתושות
3
ס"מ
ג'ינג'ר מגורר
1/4
כוס
סויה
לתפוחי האדמה:
2
חבילות תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל
(1.5 ק"ג)
10
בצלי שאלוט קלופים וחצויים
להגשה:
מלח גס
חרדל
חרדל:
:רשימת קניות עבור המתכון
רוסט סינטה על תפוחי אדמה ובצלי שאלוט
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rj11ntbo5xeאופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את הבשר למשך 3 שעות ועד לילה.
מכינים את הירקות וצולים את הבשר -
2. מוציאים את הבשר מהמקרר שעתיים לפני הצלייה.
3. מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 8 דקות לריכוך כמעט מלא או מבשלים כ- 15 דקות במים.
4. מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
5. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בצפיפות, מועכים-משטחים אותם מעט בעזרת מזלג ומפזרים ביניהם בצלי שאלוט.
6. מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על רשת הצלייה של התנור. את המרינדה יוצקים על תפוחי האדמה והבצלים. מעבירים את רשת הצליה והתבנית לתנור, כך שהמיצים שניגרים מהנתח ייספגו בתפוחי האדמה.
7. צולים 45 דקות לדרגת מדיום.
8. לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. פורסים לנתחים עבים ומגישים עם תפוחי האדמה והבצלים לצד חרדל ומלח גס.
המתכון מתוך "השולחן". למתכונים נוספים של מנות עיקריות לארוחת החג





