נופר זוהר - יום כיפור
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
ק"ג
כרעי עוף
מחולקים לשוק וירך
1/4
ק"ג
גרונות עוף
לא חובה, אבל זה מעשיר את הטעם
4
ליטר
מים
2
צלים גדולים
קלופים חצויים לחצי
4-6
גזרים בגודל בינוני
קלופים שלמים
1
ראש סלרי אמריקאי
1/2
צרור שמיר
1/2
צרור פטרוזיליה
1/2
צרור כוסברה
2
תפוחי אדמה
קלופים בשלמותם
1
כרישה בגודל בינוני
1
כף
סוכר
1
כף
מלח ים אטלנטי
1
כפית
פלפל שחור
3
כפות
שמן חמניות לטיגון הירקות והעוף
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. צורבים את כרעי העוף עד לקבלת צבע זהוב. צורבים גם את הירקות עד לקבלת צבע עמוק. מכניסים את העוף ואת כל הירקות הצרובים לסיר גדול. יוצקים מעליו את המים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. כשמגיע לרתיחה נוצר קצף שאותו חובה לקפות באמצעות כף.
  2. מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, קשורים בחוט או בגומייה, ומניחים בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח ים אטלנטי וכפית פלפל שחור.
  3. מבשלים את המרק בבעבוע עדין במשך כ-60 דקות, עד שהמים מקבלים צבע עמוק מהירקות והעוף.
  4. טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם. מוציאים את הגומיות מעשבי התיבול, מפרקים את העוף מהעצמות, ומגישים.