
(צילום: דרור עינב)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (ל-2 מנות):
200
גר'
חזה עוף
1
גזר
חתוך גס
1
בצל לבן
חתוך גס
1
גבעול סלרי
חתוך גס
1
עלה לימון גראס
3
עלי קפיר ליים
2
רצועות גלנגל
מיץ משני לימונים
100
גר'
שבבי אורז
150
גר'
פרחי כרובית
100
גר'
פרחי ברוקולי
5
פטריות שמפניון פרוסות
להגשה :
עלי כוסברה ופרוסות צ'ילי חריף - לקישוט
בוטנים קלויים גרוסים
ממרח צ'ילי
מלח
פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
טום קא גאי - מרק עוף בסגנון תאילנדי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rj1y37zrtאופן ההכנה:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן במשך 2 דקות. מוסיפים את העוף ו-2 ליטר מים, מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים את התערובת במשך כחצי שעה, מוסיפים את הלמון גראס, הגלנגל והקפייר ליים וממשיכים לבשל במשך רבע שעה נוספת. מכבים את האש.
- מעבירים את ציר העוף לסיר נפרד ואת חזה העוף מניחים בצד. מוסיפים לציר את הכרובית, הברוקולי, הפטריות, שבבי האורז ומיץ הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.
- יוצקים את תכולת הסיר לקערת מרק, פורסים את חזה העוף המבושל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
- הגשה - מקשטים עם עלים של כוסברה ופרוסות של צ'ילי חריף, ומגישים לצד קוקוט בוטנים קלויים גרוסים וממרח צ'ילי.





