כך עושים:
1. להכנת האורז: שוטפים את האורז פעמיים במים ומסננים היטב מכל הנוזלים.
2. בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים את האורז במשך דקה-שתיים. מוסיפים פטרוזיליה, אבקת שום, כורכום ומלח ומערבבים.
3. מוסיפים ציר עוף או ירקות או מים עם אבקת מרק ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש להכי חלשה, סוגרים את הסיר ומבשלים 30 דקות או עד שהאורז ממש רך. אם רוצים, אפשר להמיר את ציר העוף או המים עם אבקת המרק באבקת מרק פטריות להעצמת הטעם.
4. מצננים את האורז לגמרי (אפשר גם לילה במקרר או בטמפרטורת החדר) לפני שממלאים.
5. הכנת המילוי: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות וקוצצים דק את השום.
6. במחבת רחבה מטגנים את השום והפטריות עד שהפטריות רכות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הקורנפלור וממשיכים לטגן יחד במשך 5 דקות נוספות.
7. מצננים את הפטריות בקערה ומוסיפים מוצרלה מגוררת.
8. מרכיבים את הארנצ'יני: לוקחים כמות בגודל של כדור פינג-פונג מהאורז ומשטחים על כף היד למעין פיתה.
9. מניחים באמצע כמות נדיבה של מילוי וסוגרים לצורת עיגול כשהאורז מכסה את כל המילוי. אם המילוי חשוף לוקחים עוד קצת אורז ומכסים איתו. מקפידים להדק את הכדור שנוצר טוב-טוב. חוזרים על הפעולה עם יתרת האורז והמילוי.
10. מניחים בקערה אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית פירורי לחם. את הביצים טורפים היטב.
11. מצפים כל כדור תחילה בשכבה דקה של קמח, לאחר מכן בביצה ואחר כך בפירורי לחם. אני אוהבת לחזור על שלב הביצים ואז שוב על שלב פירורי הלחם כדי ליצור שכבת קראסט קצת יותר עבה, שגם שומרת טוב יותר על האורז והמילוי. תזכרו שאנחנו לא רוצים אורז מטוגן מבפנים, אלא רק שהשמן יטגן את פירורי הלחם והחום של הטיגון ימס את הגבינה בפנים.
12. ברגע שכל כדורי הארנצ'יני מוכנים, מחממים שמן עד לגובה של כדורי הארנצ'יני בסיר בינוני.
13. כשהשמן רותח מטגנים את כדורי הארנצ'יני עד הזהבה יפה. מגישים חם היישר מהטיגון.
14. אם הארנצ'יני שלכם כבר התקררו ואתם רוצים להגיש אותם אפשר לחמם בתנור עד שהם מקבלים שוב מרקם קריספי.
עוד רעיונות למילויים:
• מכינים ראגו בשר, מצננים היטב וממלאים בתוך האורז.
• מערבבים יחד אפונה עדינה מופשרת, ארטישוק בשמן שקוצצים לקוביות ומוצרלה מגוררת.
• מערבבים יחד כמה סוגי גבינות כמו מוצרלה, פקורינו, גבינה כחולה שאתם אוהבים, ריקוטה ועוד.