
אזני המן של ביסקוטי
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק פיסטוק :
3
כוסות
פחות 2 כפות (400 גר') קמח
1/2
כוס
+ כף שטוחה קורנפלור
1/2 1
כפיות
אבקת אפייה
קורט מלח
225
גרם
חמאה
1
כוס
+ כף שטוחה אבקת סוכר
3
יח'
חלמונים מביצים בגודל L
גרידה מתפוז שלם
1
כפית
תמצית וניל
1/2
כוס
מחית פיסטוק
2-3
טיפןת
צבע מאכל ירוק (לא חובה)
למלית פיסטוק :
2
כוסות
ממרח שוקולד לבן
2
כפות
מחית פיסטוק
:רשימת קניות עבור המתכון
ביס ירוק: אוזני המן במילוי פיסטוק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjbywgsa2אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החומרים ה"יבשים" (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר) במהירות בינונית במשך כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים פנימה את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים במיקסר עד לקבלת מקרם פירורי. מוסיפים לתערובת את החלמונים, גרידת התפוז ותמצית הווניל, מערבבים ומוסיפים את מחית הפיסטוק וצבע המאכל.
- ממשיכים לעבד את הבצק במיקסר במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים במקרר לשעה (אפשר עד לילה).
- מכינים את המילוי - מערבבים את ממרח השוקולד עם מחית הפיסטוק עד לקבלת מסה אחידה. שומרים בקירור עד למילוי אזני ההמן.
- אופים וממלאים את הבצק - בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן, קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ.
- בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולשים ומהדקים היטב את השוליים.
- מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
אמיר פורת ורוסלנה יונה הם השפים קונדיטורים של מאפיית "ביסקוטי"





