אזני המן של ביסקוטי
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
אזני המן של ביסקוטי
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק פיסטוק :
3
כוסות
פחות 2 כפות (400 גר') קמח
1/2
כוס
+ כף שטוחה קורנפלור
1/2 1
כפיות
אבקת אפייה
קורט מלח
225
גרם
חמאה
1
כוס
+ כף שטוחה אבקת סוכר
3
יח'
חלמונים מביצים בגודל L
גרידה מתפוז שלם
1
כפית
תמצית וניל
1/2
כוס
מחית פיסטוק
2-3
טיפןת
צבע מאכל ירוק (לא חובה)
למלית פיסטוק :
2
כוסות
ממרח שוקולד לבן
2
כפות
מחית פיסטוק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החומרים ה"יבשים" (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר) במהירות בינונית במשך כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים פנימה את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים במיקסר עד לקבלת מקרם פירורי. מוסיפים לתערובת את החלמונים, גרידת התפוז ותמצית הווניל, מערבבים ומוסיפים את מחית הפיסטוק וצבע המאכל.
  3. ממשיכים לעבד את הבצק במיקסר במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים במקרר לשעה (אפשר עד לילה).
  4. מכינים את המילוי - מערבבים את ממרח השוקולד עם מחית הפיסטוק עד לקבלת מסה אחידה. שומרים בקירור עד למילוי אזני ההמן.
  5. אופים וממלאים את הבצק - בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן, קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ.
  6. בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולשים ומהדקים היטב את השוליים.
  7. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
אמיר פורת ורוסלנה יונה הם השפים קונדיטורים של מאפיית "ביסקוטי"