אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
480 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
שמן
3
יחידות
בצל
גדול, חצוי, פרוס
5
יחידות
ירכי עוף
4
יחידות
עגבניות
גדולות, מגורדות בפומפיה
1.5
כף
תבלין בהרט
לקובות
1/2
כפית
קינמון
טחון
1/4
כפית
פלפל אנגלי
טחון
1
כפית
מלח
גדושה
1
כפית
פפריקה מתוקה
3
כוס
אורז בסמטי
שטוף היטב
5
כוס
מים רותחים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: שפרה נחום)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר רחב המתאים לתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות עד שהוא הופך שקוף.
  2. מזיזים את הבצל ומוסיפים את חלקי העוף, עם העור כלפי מטה. מבשלים 10 דקות. הופכים ומבשלים עשר דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הבהרט, הפלפל השחור, הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והפפריקה, מערבבים והופכים שוב את חלקי העוף. מבשלים חמש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האורז לסיר ומשטחים אותו מעל העוף והבצל, בשכבה אחידה.
  5. מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  6. יוצקים את המים הרותחים, מפרידים בעזרת כף את חלקי העוף ומפוררים גושי גדולים של אורז בזהירות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהמים מתאדים.
  7. מרימים מכסה, מניחים נייר אפיה על האורז והעוף, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, סוגרים מכסה, מכניסים לתנור ואופים במשך לילה.
  8. הצעת הגשה: הופכים למגש גדול בעזרת צלחת, ומגישים.
שפרה נחום היא בעלת האתר "תבשילים וחלומות - מרגישים בבית"