
דלעת - נופר זוהר
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
600
גר׳
דלעת טרייה
חתוכה לקוביות בינוניות ללא קליפה
2
שיני שום
כתושות
1/2
כפית
קימל טחון
3/4
כפית
מלח דק
1
כפית
גדושה אריסה
מיץ מחצי לימון
1/4
כפית
זרעי כוסברה
טחונים
:רשימת קניות עבור המתכון
ממרח טירשי טוניסאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjhqtmpphאופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. שמים בתבנית נייר כסף ומעליו נייר אפייה כדי לעטוף היטב את הדלעת שלא יצאו האדים. אופים כ-35 דקות עד שהדלעת רכה לגמרי.
- מועכים במזלג את הדלעת החמה ומניחים על מסננת שיצאו עודפי הנוזלים.
- שמים בקערה את כל התבלינים, את השום הכתוש, האריסה והדלעת המסוננת, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מומלץ להגיש ליד קוסקוס או על פרוסת לחם.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית






