אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
20
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
5
יח'
ביצים, מופרדות
1 - 1/4 1
כוס
סוכר
1
כוס
קמח
1
שקית
סוכר וניל
1
כוס
שקדים טחונים
1
כפית
אבקת אפייה
1
קורט
מלח
1/2
כוס
שמן
3
כפות
מים
1/3
כוס
מיץ לימון
1
יח'
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1
כף
תמצית שקדים
2
כפות
רוזטה (תרכיז שקדים)
לציפוי:
1/2
כוס
אבקת סוכר
1/4
כוס
רוזטה
או 1 כפית תמצית שקדים מהולה ב-1/4 כוס מים
1
יח'
קליפה מגוררת מלימון 1
1
כפית
מיץ לימון
1
חופן
שקדים מולבנים פרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
  3. בקערה שנייה מערבבים היטב את הקמח, סוכר הווניל, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערה שלישית טורפים את החלמונים, השמן, המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, תמצית השקדים והרוזטה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך הבלילה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  7. מערבבים היטב לזיגוג אחיד את כל מרכיבי הציפוי, למעט השקדים. יוצקים על העוגה הקרה ומעטרים בשקדים.

עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"