כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
(צילום: טל סורסקי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 28 ס"מ
לעוגה:
8
יחידות
ביצים, מופרדות
קורט מלח
250
גרם
(1/4 1 כוסות) סוכר
100
גרם
חמאה רכה
קליפה מגוררת מלימון אחד
2
כפיות
תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
2
כפות
ליקר פרנג'ליקו או ברנדי
250
גרם
(1/2 2 כוסות) פרג טחון טרי
לציפוי:
200
גרם
שוקולד מריר
200
גרם
שמנת מתוקה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וקורט מלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב אך לא קשה. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת.
  3. שמים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף אותה) את החמאה, יתרת הסוכר, קליפת הלימון והווניל. מתקינים את וו הגיטרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. ממשיכים לעבד ומוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה (בכל פעם מוסיפים חלמון רק כשהקודם נבלע בתערובת). עוצרים את פעולת המיקסר.
  4. מוסיפים את הליקר והפרג ומערבבים היטב עם כף עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים ומערבבים היטב, כדי להפוך את התערובת לקלילה יותר.
  5. מוסיפים את יתרת הקצף ב-3 סבבים, ובכל פעם מקפלים אותו בעדינות לתוך התערובת, עד להטמעה.
  6. משמנים קלות את התבנית ומפזרים בה מעט סוכר. יוצקים לתוכה את התערובת ומיישרים.
  7. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת הפרג יוצא מעט לח. מצננים היטב.
  8. הציפוי: מביאים את השמנת לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד ומחכים כדקה. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  9. מצפים את העוגה בקרם וממתינים שיתקשה לפני שמגישים.
  10. שומרים במקרר, בכלי אטום, ומגישים בטמפרטורת החדר.