עוגת לימון ושקדים
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
2
יחידות
ביצים גדולות
210
גרם
(1 כוס + 1 כף ) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
5
כפות
מיץ לימון טרי
1/3
כוס
(80 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
80
גרם
חמאה מומסת פושרת, או 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן נייטרלי, כמו זרעי ענבים, קנולה או סויה
100
גרם
שקדים קלופים טחונים
80
גרם
( 1/2 כוס + 1 כף) קורנפלור
1
כפית
אבקת אפייה
1/8
כפית
מלח
אפשרות לעיטור: פרוסות שקדים מולבנים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה קלות. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון והשמנת וטורפים. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים.
  3. שמים בקערה נפרדת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את התערובת לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים אותה. אם רוצים, מפזרים את פרוסות השקדים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים, ומאחסנים את העוגה כשעתיים במקרר (לייצוב ולהקלת החיתוך). מגישים.
  5. שומרים עטוף בניילון נצמד, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בקיץ יש לאחסן במקרר). ניתן גם להקפיא את העוגה.
  • כשרה לפסח - לאוכלי קטניות
  • אם מכינים אותה בגרסה פרווה (עם קרם קוקוס ושמן), מומלץ להוסיף עוד שתי כפות של שקדים טחונים