אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
תבנית אינגליש קייק
3
ביצים
1
כוס (200 גרם)
סוכר חום בהיר
100
גרם
חמאה רכה
3
כפות
שמן
1
כפית
תמצית וניל
1/2
כוס (120 מ"ל)
מיץ תפוזים
1/4
כוס (25 גרם)
קוקוס טחון
1/4
כוס (25 גרם)
פרג טחון טרי
1/4 1
כוסות (175 גרם)
קמח
1
כפית
גדושה אבקת אפייה
1
כפית
קליפת תפוז מגוררת
לציפוי:
1/2
כוס (120 מ"ל)
שמנת מתוקה
1/4
כוס (25 גרם)
קוקוס טחון
3
כפות
אבקת סוכר
1/2
כפית
תמצית וניל
1/2
כפית
קורנפלור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. העוגה - שמים בקערה את הביצים והסוכר ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים את החמאה, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
  4. הציפוי - שמים את כל מרכיביו בסיר קטן ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל ציפוי מעט סמיך. יוצקים על העוגה ומצננים מעט לפני שמגישים.
  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"