yk14498265
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
(צילום: אביגיל עוזי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
ק"ג
תפוחי אדמה קטנים
1
כף
מלח למים
מעט קורנפלור לציפוי
3
כפות
שמן זית
3
כפות
גדושות מיונז
1
כף
גדושה חרדל דיז'ון
חופן
קורנישונים
1
בצל סגול בינוני
1
גבעול בצל ירוק
חופן
צנוניות
2
ענפי סלרי, עלים והגבעול
3
עלי קייל
חופן
שמיר
1
לימון שלם
1
כפית
מלח ים אטלנטי גס
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר, יחד עם כף המלח. מכניסים את תפוחי האדמה לרבע שעה ומוציאים מהמים.
2. מעבירים לתבנית רחבה ומועכים, באמצעות תחתית של כוס, את תפוחי האדמה.
3. מפזרים מעל בעדינות מעט קורנפלור ואז את שמן הזית.
4. אופים בתנור על 200 מעלות עד להזהבה (20 דקות בערך).
5. חותכים בינתיים את הירקות, ומכניסים הכל לקערה.
6. כשתפוחי האדמה רכים וזהובים נותנים להם לנוח כמה דקות, ואז מוסיפים לסלט.
7. מוסיפים את המיונז והחרדל, סוחטים לימון ומתבלים במלח ופלפל.
8. מערבבים הכל היטב ומגישים.