
עוגת בננה טבעונית
(צילום: אסף אמברם)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
8
יח'
בננות בשלות
2
כפות
סירופ מייפל
1/2
כוס
סוכר לבן
3/4
כוס
סוכר דמררה
1/2
כוס
רסק תפוחים לא ממותק
1
כפית
תמצית וניל
3/4
כוס
שמן קנולה
3
כוסות
קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין)
2
כפיות
אבקת אפייה
2
כפיות
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
קינמון טחון
1
כוס
תמרי מג'הול, קצוצים גס ומקומחים קלות (אפשר להחליף חצי מהכמות בשוקולד צ'יפס)
לקישוט: אגוזי פקאן לא קלויים
אפשרות לזיגוג: סירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת בננה טבעונית עם תמרים ואגוזי פקאן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjq3u401hאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מועכים את הבננות עם סירופ המייפל למרקם גס.
- מוסיפים את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, רסק התפוחים, תמצית הווניל והשמן. טורפים היטב, עד שהתערובת מתבהרת מעט והסוכר נמס.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ובעזרת לקקן מקפלים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.
- מחלקים את התערובת בין התבניות ומקשטים באגוזי פקאן.
- אופים כ-35 דקות (עבור תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (לתבנית עגולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אם רוצים, מרטיבים את העוגה בעודה חמה בסירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים. מצננים ומגישים.