
פיצה מהירה במחבת, אפרת סיאצ'י
(צילום: אפרת סיאצ'י)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3 פיצות בקוטר של כ-25 ס"מ
לבצק:
2
כוסות
(280 גרם) קמח רגיל
2
כפיות
שמרים יבשים
2
כפיות
שטוחות סוכר
2/3
כוס
(160 מ"ל) מים חמימים
2
כפות
שמן זית
2/3
כפית
מלח
לרוטב:
1/2
כוס
(120 מ"ל) עגבניות מרוסקות
1
יחידה
שן שום, כתושה
1
כף
רסק עגבניות
1
כף
שמן זית
1/4
כפית
מלח
6-5
יחידות
עלי בזיליקום, קצוצים דק
לציפוי:
כ-300
גרם
גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
תוספות לפי הטעם: פרוסות זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות חתוכות, בצל חתוך, פטריות פרוסות, גרעיני תירס וכדומה
:רשימת קניות עבור המתכון
כך תכינו עם הילדים פיצה מהירה במחבת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjxrbtqw3אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים בעזרת כף את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף לו מעט מים בהדרגה). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
- הרוטב: מערבבים בקערית את מרכיביו.
- מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת ובעובי של 4-3 מ"מ (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה נוחה יותר, מומלץ לרדד אותו על נייר אפיה ולקמח את המערוך).
- מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מברישים בשמן ומניחים בה את הבצק. מכסים ומחממים במשך כ-2 דקות.
- הציפוי: הופכים בזהירות את הבצק ומנמיכים את עוצמת הלהבה. מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה ואת התוספות. מכסים ומחממים 7-5 דקות, עד שהגבינה מותכת והבצק מוכן.