כשאמא שלי התבגרה ונמאס לה להתעסק עם תבשילים מסובכים, ובמיוחד עם צלי בשר, היא המציאה שיטה – היא הייתה פורסת מראש את הצלי וככה מכניסה אותו לתנור, ישר לתוך הרוטב. לא להאמין כמה זמן השיטה הזאת חוסכת.

(צילום: אביגיל עוזי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
ק"ג
בשר 5 צלי כתף, פרוס
2
בצלים גדולים פרוסים לפלחים
2
סלסילות
פטריות שמפיניון
1/2
כוס
יין אדום
(אפשר מרלו ואפשר יין מתוק ואפשר גם בלי)
1
כף
סוכר
1
כף
פפריקה
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית
שטוחה מלח
(או מרק עוף)
שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
צלי כתף ברוטב פטריות, בעשר דקות עבודה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjz7vjdsxgאופן ההכנה:
1. שמים בנדיבות שמן בתחתית הסיר ומטגנים את הבצל עם כף סוכר עד שקיפות מלאה.
2. מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.
3. שופכים חצי כוס יין ונותנים לו להצטמצם, זה לוקח בערך 5 דקות.
4. מפזרים תבלינים מעל הפטריות ומערבבים היטב. פותחים את התבלינים בשמן טוב-טוב, בערך דקה-שתיים, ומוסיפים 2 וחצי עד 3 כוסות מידה של מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. ברתיחה, מוסיפים את פרוסות הבשר ובעזרת כף מלטפים את הבשר ברוטב ובפטריות מעל. המים צריכים לכסות את הבשר.
6. סוגרים את הסיר ומבשלים שעתיים וחצי על אש קטנה. חשוב שזו תהיה אש קטנה, אחרת הנוזלים יצטמצמו והבשר לא יתבשל. לכן, מומלץ להציץ כל חצי שעה-40 דקות ולראות שיש מספיק נוזלים. אם חסר ‑ מוסיפים רבע כוס מים רותחים (או ציר אם יש לכם).
אופציה נוספת זה לבשל בתנור ב-160 מעלות, במצב טורבו, שעתיים וחצי.
מומלץ להגיש מעל פירה: הרוטב הטעים יתמזג בו נפלא, ויחד עם הרכות של הבשר, מתקבלת מנה חלומית.





