הכנה:
1. מערבבים את הקמח והמים לכדי בצק אחיד ונוח ללישה. אפשר גם במיקסר. לשים אותו לפחות 10 דקות. הוא צריך להיות קשה יחסית.
2. שמים את הבצק בקערה ומכסים בהרבה מים. משרים לשעה.
3. מוציאים את הבצק ומעל מסננת גדולה בכיור לשים אותו תחת מים זורמים ושוטפים ממנו את העמילן. אפשר גם לעשות את הפעולה בקערה מלאה מים שמחליפים מדי פעם. ממשיכים ככה עד שהמים יחסית צלולים ונשארת מסה גמישה עם רצועות דקות שנמתחות בתוכה.
4. את הסייטן הנא מבשלים בסיר עם מים מלוחים או מרק ושומרים אותו ככה או בהקפאה עד השימוש.