אחרי שלב החיתוך (שיכול להיעשות גם במעבד המזון) מדובר בעבודה קלה מאוד: רק כובשים קצרות ברוטב הנפלא כחצי שעה (ולא יותר משעה, כדי שהירקות לא ייאבדו מפריכותם). זה הסלט המושלם להניח ליד אוכל מבושל כבד יחסית, כי הוא מרענן את השולחן בשנייה.
סלט חורפי פריך
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
סלט חורפי פריך
(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (8 מנות):
1
בצל סגול
קלוף ופרוס דק
1
קולרבי
קלוף וחתוך למקלונים
2
פלפלים אדומים
חתוכים למקלונים
1/2
כרוב סגול
או לבן, פרוס דק
4
גזרים
קלופים וחתוכים למקלונים
2
תפוחים ירוקים
בקליפתם, מגולענים וחתוכים למקלונים
5
כפות (75 מ"ל)
שמן שומשום
2
כפות
חומץ בן יין לבן
1/2 1
כפות
מיץ לימון
1/4
כפית
מלח
2
כפיות
חרדל חלק
2
כפיות
דבש
לרוטב:
להגשה:
1
כפית
שמן זית
או קנולה או תירס
4
כפות
שומשום
או בוטנים או שקדים קצוצים
1/2
צרור פטרוזיליה
קצוץ דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים למרקם אחיד (או מנערים בצנצנת).
  2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות. מניחים ל־60-30 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. ההגשה: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את השומשום (או הבוטנים או השקדים הקצוצים) ומטגנים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, 2-1 דקות, עד הזהבה. זורים על הסלט. מוסיפים את הפטרוזיליה. מגישים.
איך שומרים? הסלט במיטבו כשהוא טרי. שאריות שומרים במקרר, עד יומיים (הוא יאבד מפריכותו אבל עדיין יהיה טעים).