מנזלה חצילים

מנזלה (MENZALE) היא מנה מסורתית שהדעות לגביה חלוקות. כל מטבח משייך אותה לעצמו ולהיסטוריה המפוארת שלו: המטבח הדרוזי, הגלילי, הטברייני וגם המטבח החאלבי.
המנזלה קיימת בכמה גרסאות, ולא פלא שנוצרו סביבה כל כך הרבה ויכוחים. היא נחשבת לאוכל ביתי מעולה, מנחם וקל להכנה, וההבדל בין כל הגרסאות הוא בטאץ' הסופי ובאיזון הטעמים. לפניכם הגרסה הטבעונית שלה.
המצרכים:
2 חצילים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
מלח גס - לפיזור על החצילים
1 בצל סגול
1 עגבנייה
גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים

לרוטב -
500 גר' עגבניות שלמות ומקולפות (להתאמה למטבח ביתי – אפשר להשתמש במקום בקופסה של עגבניות מקולפות שלמות)
1 שן שום
1 פלפל אדום קצוץ
מלח, פלפל שחור, תימין - לפי הטעם
2 צפייה בגלריה
מסעדת ביאת
מסעדת ביאת
(צילום: באדיבות מסעדת "ביאת")

אופן הכנה:
  1. מכינים את החצילים - פורסים את החצילים, מפזרים עליהם מלח גס ומניחים בצד לחצי שעה להגרת הנוזלים. אחר חצי שעה מטגנים את החצילים במחבת עם שמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד להתקרר.
  2. צולים את הירקות - פורסים בצל סגול לרבעים, וצולים אותו על הגריל או בתנור. פורסים את העגבנייה לרבעים, וצולים אותה על הגריל או בתנור.
  3. מכינים את הרוטב - במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את השום, מוסיפים פלפל אדום קצוץ ומבשלים יחד את כל המרכיבים במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים במשך רבע שעה על אש נמוכה. בסיום הבישול מתבלים את התערובת במלח, פלפל שחור ותימין.
  4. מרכיבים את המנה - בסיר קטן או מחבת עם דפנות מסדרים בשכבות את הבצל, מסדרים מעל את העגבניות ומעליהם מניחים את החצילים המטוגנים. יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים גרגירי חומוס.
  5. אפייה - מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8 דקות, ומגישים.


פוקצ'ה כרובית

המרכיבים:
לפוקצ'ה -
1 ק"ג קמח
700 מ"ל מים קרים
15 גר' שמרים
20 גר' מלח ים
20 גר' שמן זית
לכרובית בטחינה -
1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים, מטוגנת בשמן עמוק
טחינה גולמית - לפי הטעם
מעט פלפל שאטה
מעט כמון
מלח - לפי הטעם
2 צפייה בגלריה
מסעדת ביאת
מסעדת ביאת
(צילום: באדיבות מסעדת "ביאת")

אופן הכנה:
  1. מכינים את הבצק - לשים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים במשך 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת, ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. יוצרים מהבצק 8 כדורים. מכל כדור יוצרים מלבן עליו מפזרים את הכרובית המטוגנת, מלח ותבלינים, ומניחים לתפיחה של חצי שעה נוספת.
  3. אפייה - מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ואופים בין 8-7 דקות עד להשחמה קלה.
  4. הגשה - מיד לאחר האפייה יוצקים טחינה על הפוקצ'ות, ומגישים מיד.

נתחי עוף בבירה


המצרכים:
1 חזה עוף, פרוס לרצועות
2 כוסות קמח
2 כפות קורנפלור
1 מלח
1 כף קצח
1 כף אבקת שום
2 כוסות בירה גינס קרה
שמן סויה, לטיגון

אופן הכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים את הבירה הקרה עד לקבלת מרקם חלק ולא נוזלי מדי (המרקם אמור להיות דומה לבלילת פנקייק). נותנים לבלילה לנוח במקרר במשך חצי שעה.
  2. במחבת, מחממים שמן סויה (חשוב שהשמן יהיה חם).
  3. טובלים את רצועות העוף בבלילה, ומטגנים במחבת עם השמן החם עד לקבלת צבע זהוב כהה.
  4. מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק ואיולי שום ועשבי תיבול.
המתכונים באדיבות ניקולא עבוד, שף מסעדת "ביאת" בנצרת