מבין כל מאפי הפסטה המוכרים (קנלוני, לזניה וטימבולו) הפסטיצ’יו הוא הקל ביותר להכנה – פשוט מערבבים הכול, משטחים בתבנית ואופים עד שמתקבל מאפה שחום ומבעבע.
פסטיצ'יו גבינות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
פסטיצ'יו גבינות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 35X25 ס"מ.
500
גרם
פסטה חלולה (קונכיות, צדפים או פנה)
2
כפות
שמן זית
3
ביצים
200
גרם
מוצרלה או גבינה קשה אחרת (צהובה, קשקבל) מגוררת גס
250
גרם
גבינה בולגרית או מלוחה אחרת כמו פטה, מגוררת גס
1
גביע קוטג'
1
מיכל שמנת לבישול 15%
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור גרוס
2
כפות
פירורי לחם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב, מעבירים לקערה ויוצקים שמן למניעת הידבקות.
3. מערבבים ביצים, גבינות ושמנת בקערה גדולה. מוסיפים את הפסטה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
4. יוצקים את תערובת הפסטה לתבנית משומנת ומפזרים למעלה פירורי לחם באופן שווה.
5. אופים 50-40 דקות עד להזהבה והתייצבות.

המתכון מתוך אתר "השולחן". לעוד מתכוני מאפים לשבועות