מרק
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מרק
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים :
30
גרם
חמאה
2
גבעולי בצל ירוק
קצוצים
1
ענף תימין
500
גרם
גרגירי תירס
(טריים, משומרים או מוקפאים. מומלץ להשתמש בגרגירים מ־5-4 קלחים טריים מבושלים – אבל גם גרגירי תירס מוקפאים או מקופסה יעשו את העבודה)
1/2 2
כוסות (600 מ"ל)
מים
או ציר מרק (ראו מתכון למעלה)
1
כוס (240 מ"ל)
חלב
או נוזל קוקוס
1/34
כוס (50 גרם)
קמח פולנטה
מלח
פלפל שחור
1/4
כפית אגוז מוסקט
אפשרות: 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים. מוסיפים את הבצל הירוק והתימין ומטגנים על להבה גבוהה כ־2 דקות, עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את התירס, המים (או הציר) והחלב (או נוזל הקוקוס) ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ־10 דקות (אין צורך לכסות).
2. אם רוצים מרק סמיך במיוחד, מעבירים 1/4 מתכולת הסיר לקערת הבלנדר או מעבד המזון. טוחנים את המרק לעיסה, מחזירים לסיר ומערבבים.
3. מביאים את המרק לרתיחה חוזרת על להבה גבוהה, מוסיפים את קמח הפולנטה, מערבבים ומבשלים 4-3 דקות, או עד שהמרק מסמיך. אם הוא הסמיך מדי, מוסיפים עוד מעט חלב או נוזל קוקוס.
4. מתבלים את המרק במלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם רוצים, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים. מגישים חם.
איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל.